0

Sverige inte i hackartoppen!


IDG en artikel som heter “Sverige i hackartoppen“. I den artikel presenteras information ur Symantecs “Internet Security Threat Report“, och jag har hittar tre kommentarer om den rapporten som jag finner märkliga.

IDG skriver: Sverige ligger trea i kategorin över var hackarna är mest aktiva och har bäst fotfäste.

I rapporten finns en lista på “Malicious activity by country” och där är inte Sverige med i top 10. Tittar man istället på “Malicious activity by country per Internet user” så ligger Sverige på plats åtta. Statistik från ITU säger att Sverige ligger på tredje plats vad det gäller Internet användning i världen, det kanske inte är så konstigt att vi ligger högt när man kollar “per Internet user”.

IDG skriver: Här finns också näst flest servrar för att kontrollera hackarnas botnät, som används för överbelastningsattacker och för att sprida spam.

Det jag hittar är är en tabell över vilka länder som har flest “Command-and-control” servrar och där ligger Sverige på sjunde plats, med 3 % av alla servrar. Ytterligare ett konstigt påstående utan stöd i rapporten.

IDG skriver: Vi kan också stoltsera med att vara tvåa i världen på listan över var handeln med stulen information som bankkort, användarkonton och lösenord sker.

Det står i rapporten och två i världen är 15 %, så det är inte några överväldigande siffror som man kan tro, men det stämmer. Men det är inte vart handeln sker utan vart servrarna står, så detta kan även bero på att privat personer har snabbt Internet och att placera servrar här är logiskt på grund av detta.

Är denna artikel ytterligare ett exempel på de lögner och påhitt som spridits den sista tiden för att få staten att se alla Svenskar som elaka så att vi måste lagstifta mot allt vad gäller privatliv och falla platt mot upphovsrättsindustrins lobbyister. Jag vill inte tro det, men man börjar fundera.