2

Vattenmelonen

Av någon lustig anledning så har jag tänkte ganska mycket på vår vän vattenmelonen idag. Så i förhoppningen om att jag skall sluta tänka på vattenmeloner tänkte jag skriva några rader om vad jag vet om vattenmelonen.

Vattenmelonen är grön och god, den är släkt med gurkan och innehåller 92% vatten. Den heter Wassermelone på tyska och det finns både med och utan kärnor. Många äter endast det röda fruktköttet, men jag gillar nästan det vita, mellan det gröna och det röda, bäst.

För er som inte gillar vattenmelonen så kan jag tipsa om att man kan salta och peppra melonen efter behag, det får fram lite annorlunda smaker. För er som är lite mer gourmand kan jag rekommendera att salta med lite olika smaksatta salter. Testa med lite olika smaker och se hur vattenmelonens smak förändras.

Man kan också pröva att klämma lite citron eller lime juice på vattenmelonen för lite extra smak.

En tips på en sallad är keso, feta ost, valfri sallad och lite vattenmelon. Salta och peppra efter behag och smak. För de som tycker att detta låter lite smaklöst så kan jag rekommendera lite stark sås till.

Förutom att äta själva melonen så är det jätte gott att dricka den. Man kan mixa melonen och sedan dricka den som den är eller blanda som en milkshake med lite mjölk eller grädde. Eller blanda den i drinkar med vodka.

För er som inte äter vattenmelon på grund av kärnorna så kan jag rekommendera följande. Skär man vattenmelonen i skivor och skär längs de mörk gröna ränderna på melonen så kommer kärnorna att vara på skivans yttre del och lätt tas bort.

För er som vill ha lite mer överkurs så tipsar jag om dessa två länkar:
Rista ett Smile på en Vattenmelon och Rista en Vattenmelon Swan

Till slut vill jag ge er Farbror Vattenmelon, enjoy!

  1. Åsa says:

    Vill gärna höra flera frukthistorier eller grönsakstips.Schangdobelt!!!

  2. Åsa says:

    Önskar gärna flera frukt och grönsakstips. Schangdobelt!!!